Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@04:17:40 GMT

نام چه کسانی برای انتخابات هیئت رئیسه مجلس مطرح است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۰۴۲۲

نام چه کسانی برای انتخابات هیئت رئیسه مجلس مطرح است؟

انتخابات هیئت رئیسه مجلس برای اجلاسیه سوم، قرار است ۴ خرداد برگزار شود. در این گزارش به بررسی گزینه‌های احتمالی برای تصدی ۱۲ کرسی هیئت رئیسه خانه ملت پرداختیم.

به گزارش مشرق، انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی برای اجلاسیه سوم قرار است روز چهارشنبه  ۴ خرداد ماه برگزار و نمایندگان اعضای ۱۲ نفره این هیئت را با رای خود برای سال سوم مجلس یازدهم انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، اعضای هیئت‌رئیسه مجلس متشکل از رئیس، ۲ نواب رئیس، ۶ دبیر و ۳ کارپرداز یا ناظر است که با رأی اکثریت نمایندگان برای یک سال آینده انتخاب می‌شوند. هفتم خرداد، سالروز تشکیل مجلس شورای اسلامی است که هر ساله اعضای هیئت‌رئیسه مجلس، کمیسیون‌ها و فراکسیون‌ها برای یک سال آینده در این روز تعیین می‌شوند.

چند روز مانده به سومین انتخابات برای اجلاسیه سوم مجلس یازدهم بازار گمانه‌زنی‌ها در راهروهای پارلمان برای آرایش هیات رئیسه آتی داغ شده و هر از گاهی برخی از نمایندگان اسامی را مطرح می‌کنند که آن افراد در حال لابی با سایر نمایندگان هستند تا بتوانند برای تصاحب صندلی هیئت‌رئیسه برای خود رای جمع آوری کنند.

**ورود ۲ فراکسیون انقلاب و مستقلان به انتخابات هیئت‌رئیسه

در چند روز آینده قرار است شورای مرکزی دو فراکسیون انقلاب اسلامی و مستقلان با موضوع انتخابات هیئت‌رئیسه برای اجلاسیه سوم تشکیل جلسه دهند و در جریان این جلسات درباره نحوه ورود و تعیین کاندیداهای خود تصمیم‌گیری کنند  و سپس در مجمع عمومی که یک یا دو روز مانده به انتخابات برگزار خواهد شد گزینه‌های نهایی خود را معرفی کنند.

**پایداری‌ها به دنبال تصاحب کرسی هیئت‌رئیسه

حدود دو هفته مانده به انتخابات هئیت‌رئیسه، برخی اعضای جبهه پایداری نیز رایزنی‌های خود با برخی چهره‌های مطرح در مجلس را کلید زده‌اند تا آنها را  برای  کاندیداتوری ریاست یا نواب رئیسی متقاعد کنند، به طوری که لیدرهای جبهه پایداری طی رایزنی‌ با برخی نمایندگان و اعلام حمایت از آنها به دنبال آنند تا چند کرسی هیئت‌رئیسه را برای سال آینده در اختیار داشته باشند.

**گزینه‌های احتمالی هئیت‌رئیسه مجلس

 از هر نماینده‌ای در راهروهای مجلس  درباره کاندیداهای انتخابات هیات رئیسه برای سومین سال مجلس یازدهم سوال می‌شود، سریعا با جمله هایی مانند "هنوز مشخص نیست یا  باید ببینیم چه می‌شود و منتظر تصمیم فراکسیون هستیم یا قالیباف رئیس مجلس باقی می‌ماند، تغییر چندانی در هیئت‌رئیسه را شاهد نخواهیم بود پاسخ می دهند؛ اما از میان صحبت‌های نمایندگان در راهروهای مجلس، می‎توان اسامی احتمالی را کنار هم چید. مخصوصاً درباره کرسی ریاست که تقریباً تکلیف مشخص است و اکثر نمایندگان معتقدند حداقل رئیس فعلی مجلس برای سال سوم هم بر صندلی سبز ریاست پارلمان تکیه خواهد زد.

در جدول زیر اسامی کاندیداهای احتمالی برای ۱۲ پست هیئت‌رئیسه برای سال سوم آورده شده است:

ریاست محمد باقر قالیباف، فریدون عباسی، الیاس نادران نواب رئیس علی نیکزاد، عبدالرضا مصری، حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری، حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی، حمیدرضا حاجی‌بابایی،ابراهیم عزیزی،حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر، محمد مهدی زاهدی دبیران هیئت رئیسه سید ناصر موسوی‌لارگانی،علی کریمی فیروزجائی،حسینعلی حاجی‌دلیگانی، روح‌الله متفکرآزاد، محسن دهنوی،محمد رشیدی، مجتبی یوسفی ناظران هیئت‌رئیسه علیرضا سلیمی، محمدحسین فرهنگی،محسن پیرهادی،سید نظام‌الدین موسوی

این در حالیسا که معمولاً نمایندگان زیادی برای انتخابات هیئت رئیسه مجلس اعلام کاندیداتوری می‌کنند اما در روزهای آینده مشخص خواهد شد چند نماینده برای تصاحب ۱۲ صندلی‌ ثبت‌نام خواهند کرد و در انتخابات ۴ خرداد چه اتفاقی رقم خواهد خورد و چند درصد از اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تغییر می‌کند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت مجلس شورای اسلامی قالیباف انتخابات هیئت رئیسه مجلس خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت انتخابات هیئت رئیسه مجلس مجلس شورای اسلامی برای اجلاسیه سوم برای سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۰۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احزاب آذربایجان‌ شرقی در دور دوم انتخابات از چه کسانی حمایت می‌کنند؟

ایسنا/آذربایجان شرقی احزاب سیاسی آذربایجان‌شرقی لیست‌های حمایتی خود را از نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو اعلام کردند.

در این گزارش نگاه اجمالی به لیست‌های حمایتی احزاب سیاسی آذربایجان‌شرقی از نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو داریم.

لیست مورد حمایت حزب رفاه و سلامت برای دومین دوره دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به صورت زیر است:

۱: سید محمدرضا میرتاج‌الدینی

۲: علیرضا منادی

۳: علیرضا نوین

۴: علی آجودان‌زاده 

کاندیداهای مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب(شانا) در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز،آذرشهر و اسکو به شرح زیر است:

۱: سید محمدرضا میرتاج‌الدینی

۲: علیرضا منادی

۳: علیرضا نوین

۴: علی آجودان‌زاده 

۵: علی جعفری آذر

نامزدهای مورد حمایت حزب همت(همدلی، مردم، تحول خواه)در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر برای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی به شکل زیر است:

۱: محمدحسین فرهنگی

۲: رضا صدیقی

۳: علیرضا نوین

۴: علی آجودان‌زاده 

کاندیداهای مورد حمایت جبهه مطالبه مردمی برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو شامل لیست زیر است:

۱: علی جعفری آذر

۲: علیرضا نوین 

۳: حجت الاسلام و المسلمین عبادی

۴: رضا صدیقی
 

نامزدهای مورد حمایت‌ جامعه اسلامی مدیران آذربایجان‌شرقی در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به شرح زیر است:

۱: محمدحسین فرهنگی

۲: سید محمدرضا میرتاج‌الدینی

۳: رضا صدیقی

۴: علی جعفری آذر

شایان  ذکر است برخی از احزاب سیاسی آذربایجان‌شرقی علی‌رغم اعلام لیست حمایتی خود از نامزدهای حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، در دور دوم لیستی ارائه نداده‌اند.

آذربایجان‌شرقی دارای ۱۹ کرسی از ۱۳ حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی است که در سه حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، میانه و شبستر انتخابات به دور دوم کشیده شده است.

در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان، ۱۲ نفر برای شش کرسی باقی مانده رقابت خواهند کرد که چهار کرسی مربوط به حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر، یک کرسی مربوط به حوزه شبستر و یک کرسی مربوط به حوزه میانه است.

در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی آقایان روح الله متفکرآزاد و مسعود پزشکیان از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، مریم عبداللهی از حوزه انتخابیه میانه، بهنام رضوانی از حوزه انتخابیه کلیبر، خداآفرین و هوراند، سید فرید موسوی حوزه انتخابیه مراغه وعجبشیر، عزت الله حبیب از حوزه انتخابیه مرند و جلفا، زهرا خدادادی از حوزه انتخابیه ملکان و لیلان، رضا علیزاده از حوزه انتخابیه ورزقان، فرامرز شهسواری از حوزه انتخابیه هشترود و چاراویماق، بیت‌الله عبداللهی از حوزه انتخابیه اهر و هریس، غلامرضا نوری قزلجه حوزه انتخابیه بستان‌آباد، محمدباقری از حوزه انتخابیه بناب، مجید نصیرپور از حوزه انتخابیه سراب راهی بهارستان شدند.

دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه های انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو، شبستر و میانه همزمان با سراسر کشور، روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه در یک هزار و ۳۳۳ شعبه اخذ رأی استان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • تداوم افشاگری‌ها علیه قالیباف/ بیگی: جماعتی از سازمان میادین میوه و تره‌بار، تاکسیرانی، بهشت‌زهرا، اتوبوسرانی و... وارد مجلس شده‌ و پست گرفتند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی در دور دوم انتخابات از چه کسانی حمایت می‌کنند؟
  • به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند
  • عضو هیات رئیسه : بعضی از نمایندگان کمتر از ۱۰۰ روز در مجلس حضور داشته‌اند
  • افشاگری جدید یک نماینده مجلس درباره دریافت خودرو فیدلیتی توسط نمایندگان
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه کسانی هستند؟
  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟