Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتخاب اعضا و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دارای روند متفاوتی نسبت به سایر کمیسیون‌های تخصصی است که در گزارشی به آن پرداخته‌ایم. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کمیسیون اصل 90 پارلمان، به عنوان بازوی نظارتی مجلس جایگاه ویژه و  متفاوتی نسبت به سایر کمیسیون‌های تخصصی قوه مقننه دارد، بنابراین انتخاب اعضا، رئیس و هیئت‌‌رئیسه آن نیز با دیگر کمیسیون‌ها متفاوت است که در این گزارش به این موضوع پرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شد

**اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس چگونه انتخاب می‌شوند؟

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی ، کمیسیون اصل 90 متشکل از 8 عضو اصلی و 13 عضو علی‌البدل است که به نمایندگی از کمیسیون‌های دیگر برای عضویت در این کمیسیون انتخاب می‌شوند. به این ترتیب، 8 عضو اصلی با رأی اعضای هیئت‌رئیسه انتخاب و مابقی اعضا نیز با رأی اعضای کمیسیون‌های تابعه‌شان برای عضویت در این کمیسیون انتخاب و معرفی می‌شوند.

**نحوه انتخاب رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس

کمیسیون اصل 90 مجلس یکی از کمیسیون‌های تخصصی پارلمان است که وظیفه محول شده به قوه مقنّنه در اصل نودم قانون اساسی را پیگیری می‌کند.

**اختیارات کمیسیون اصل 90 مجلس

سامان دادن و کارآمدسازی مجلس و نمایندگان، بررسی طرزکار قوای مجریه و قضائیه و مجلس براساس برنامه‌های مدون سالانه و مصوب کمیسیون، رسیدگی به شکایت‌های مربوط به طرز کار مجلس، قوه مجریه و قوه قضایی، مطالبه پاسخ کافی از مجلس، قوه مجریه و قوه قضائیه، ارائه و اعلام نتیجه رسیدگی کمیسیون به اشخاص ذی‌نفع، اعلام نتیجه رسیدگی کمیسیون به عموم در مواردی که مربوطه به عموم باشد، ارائه و اعلام نتیجه رسیدگی‌ کمیسیون به‌ مجلس در مورد گزارش‌های قرائت شده‌ کمیسیون‌های تخصصی از تریبون مجلس‌حسب تقاضای‌آن کمیسیون مکاتبه با قوای سه‌گانه، وزارتخانه‌ها، ادارات، بنیادها، نهادهای انقلابی، شرکت‌های دولتی و مؤسساتی که به نحوی از انحاء به یکی از قوای فوق‌الذکر مرتبط هستند و نیز مراجعه به آنها، اعلام تخلف مسئولین دستگاه‌ها به مراجع صالحه قضایی جهت پیگیری و اعمال مجازات‌های قانونی، اعزام بازرس یا بازرسان جهت انجام تحقیق و بررسی شکایات، اعلام تخلف عملی دستگاه‌ها به مراجع صالحه قضایی برای رسیدگی خارج از نوبت، اقدام قانونی نسبت به گزارش نهایی تحقیق و تفحص‌ها، ارائه گزارش‌هایی که مربوط به عموم باشد به هیأت‌رئیسه مجلس و قرائت آن در جلسه علنی مجلس، تقاضای انجام بازرسی فوق‌العاده از سازمان بازرسی کل کشور، عضویت دو نفر از اعضاء کمیسیون در هیئت مرکزی نظارت بر امر انتخابات شوراهای اسلامی کشوری از جمله اختیارات این کمیسیون است.

**رئیس کمیسیون اصل 90 چگونه انتخاب می‌شود؟

براساس آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی هر کدام از اعضای ثابت کمیسیون اصل 90 می‌توانند برای ریاست این کمیسیون  کاندیدا شوند.رئیس این کمیسیون طبق نظر اکثریت اعضا، و با پیشنهاد هیئت رئیسه پارلمان با رأی نمایندگان برای مدت یک سال انتخاب می‌شود.

بر اساس این گزارش روز یکشنبه هفته جاری انتخاب رئیس کمسیون اصل نود در دستورکار مجلس قرار داشت که رئیس مجلس حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مشهد و حجت الاسلام حسن شجاعی نماینده ابهر و خرم‌دره که برای ریاست این کمیسیون کاندیدا شده بودند را جهت برگزاری انتخاب رئیس کمیسیون اصل نود به نمایندگان معرفی کرد.

در نهایت پس از رأی‌گیری حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر با 131 رأی به عنوان رئیس کمسیون اصل نود در اجلاسیه سوم انتخاب شد.

**این هفته انتخاب سایر اعضای هیئت رئیسه در کمیسیون اصل نود

پس از انتخاب رئیس کمیسیون اصل نود، طبق دستورکار اعلامی هفته آتی این کمیسیون ، روز یکشنبه، سایر اعضای هیئت رئیسه این کمیسیون از سوی اعضا برای اجلاسیه سوم انتخاب خواهند شد.

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مجلس یازدهم شورای اسلامی کمیسیون اصل نود مجلس یازدهم شورای اسلامی کمیسیون اصل نود کمیسیون اصل 90 مجلس کمیسیون های تخصصی رئیس کمیسیون اصل کمیسیون اصل نود انتخاب رئیس هیئت رئیسه کمیسیون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۹۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهدی: باشگاه پرسپولیس درخواستی برای بازی با هوادار نداشته است/ صعود تیم دوم به لیگ نخبگان تصمیم هیئت رئیسه بود

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز در خبری عنوان شد که تیم های استقلال و پرسپولیس با توجه به امتیازهایی که کسب کرده اند جواز صعود مستقیم به لیگ نخبگان آسیا را کسب کرده اند و سایر تیم ها باید برای جایگاه سومی تلاش کنند تا سهمیه لیگ قهرمانان آسیا را کسب کنند. قهرمان جام حذفی هم به پلی آف لیگ نخبگان راه پیدا می کند.

در این زمینه سهیل مهدی مسئول مسابقات لیگ برتر به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: درباره اینکه صعود استقلال و پرسپولیس قطعی شده آقای زراعی باید صحبت کند.

وی در خصوص اینکه چرا تصمیم گرفته شده قهرمان جام حذفی باید به پلی آف برود و تیم دوم لیگ مستقیم به لیگ نخبگان برود، گفت: این تصمیم را هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال گرفته و ربطی به کمیته مسابقات ندارد.

مهدی در ارتباط با اینکه پرسپولیسی ها معتقد هستند اگر قرار است سازمان لیگ برای بازی هفته پایانی استقلال و پیکان تهمیداتی داشته باشد تا بازی با حضور هواداران برگزار شود، باید برای بازی این هفته سرخپوشان مقابل هوادار هم این تمهیدات در نظر گرفته شود، اظهار کرد: اصلا درخواستی از سوی باشگاه پرسپولیس بابت این موضوع نیامده است. درثانی وضعیت جغرافیایی شهرک اکباتان و نحوه بلیت فروشی آن به صورتی است که تصمیم گیری در مورد این موضوع اصلا دست سازمان لیگ نیست و باید مسئولان شورای تامین در موردش نظر بدهند. من الان هر حرفی بزنم اشتباه است چون نه درخواستی آمده و نه تصمیم گیر نهایی هستیم.

مسئول کمیته مسابقات همچنین در مورد درخواست تبریزی ها برای تعویق بازی تراکتور و گل گهر تاکید کرد: اگر درخواستی در این زمینه باشد باید بررسی کنیم که آیا برنامه به ما راه می دهد این بازی را به تعویق بیندازیم یا خیر. در هر صورت بخشی از برگزاری بازی دست عوامل مسابقات در تبریز است و اگر مشکلی بابت برنامه ریزی نداشته باشیم با آنها تعامل می کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • اسلامی:‌ اقدامات لازم برای برگزاری انتخابات الکترونیک و غیرالکترونیک انجام شده است
  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • تداوم افشاگری‌ها علیه قالیباف/ بیگی: جماعتی از سازمان میادین میوه و تره‌بار، تاکسیرانی، بهشت‌زهرا، اتوبوسرانی و... وارد مجلس شده‌ و پست گرفتند
  • به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند
  • برگزاری سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی در سال ۱۴۰۳
  • قالیباف: هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • جزئیات جلسه ارزی کمیسیون اقتصادی مجلس با مخبر
  • مهدی: باشگاه پرسپولیس درخواستی برای بازی با هوادار نداشته است/ صعود تیم دوم به لیگ نخبگان تصمیم هیئت رئیسه بود
  • غیربومی بودن مدیران یکی از اساسی ترین مشکلات البرز است